Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månna iähtsáb duv tävlinngsbidrag3

jag har aldrig slutat blomstra

Bara återförslutit mina kronblad inför det nya

Dessa sommrar som jag levt av lust

Jag har drömt om de vintrar snön härdat och frosten

ritat sitt mönster över kylslagna torpögon någonstans 

långt upp i Norrlands inland

 

 Beaivi 

Aldrig var jag sol någonstans, bara en jojk stilla sjungen

en dag då myrarna spelade i brunt och alla hjortron 

plockats av flinka fingrar.

Själv plockade jag aldrig mer än en burk.

För mycket njutning på en gång.

Nu går jag långsamt och lärdomar har jag nedärvt i fotsulorna

Sa jag att jag är en stig med en urblekt kyssmun,

De blir så när man mättat allt för många.

 

Len står jag nu

en rödklöver som vet att resa sig, väl vikt 

När man överlevt livet om igen ser man det.

 

Igen närmar sig humlan när natten lägger sitt till

Och jag ska gro,

Åter.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-08 20:04



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Vilmarksromantik Norrlandsskogarna Älvar och alver - skulle gärna göra den resan om jag kunde !!!
2018-07-04

  morgonstjärna VIP
fin symbolik i denna och magi.

liksom vi använder en glasögonservett torkar glasen rena och vi ser trolldom vandra över myren.
2018-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP