Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vatten i överflöd. Dalälven 20180603.


Vi vill ha regn

 

Skogarna brinner

Torrt som fnöske

Älven rinner

Vatten i överflöd

Svetten finner

Vägen söderut

 

Tar det aldrig slut

 

Som om det inte är varmt nog

tänder någon förvirrad på vår skog

Alla minns säkert 2014 års Västmanland

Nu i samma område återigen brand

Då invaderades vi av lukt och sot

som försökte tvättas bort under knot

Spåren är tyvärr inte helt borta

Tvättsåpan kom till korta

Nu går vinden åt annat håll

Men vad spelar det för roll?

 

Enda räddningen är vatten från ovan

Det skulle vara den största gåvan

från vädergudar som inte vill hjälpa

istället allt på ända tycks stjälpa

Vatten, mycket vatten, är allas önskan

för skogens skull

och kommande grönskan

 

Hör ni mig gudar?

Vi vill ha regn!

 

© Kjell Åhsberg 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 438 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-09 20:17



Bookmark and Share


  ULJO
Behövs mycket regn
2018-06-11

  Respons VIP
Jag hoppas att du blev bönhörd idag, det blev jag. Bra dikt!
2018-06-11

  Chawa VIP
En vädjande mycket tänkvärd text i dessa extrema torktider! När jag först läste rubriken kom jag som äkta skåning genast att tänka på en anekdot som handlar om när drottning Désirée (Bernadotte) reste runt i Skåne torrsommaren 1827. Då ropade bönderna: ”Vi vill ha ”rain” (regn på gammalskånska). Detta uppfattade hon som ”Vive la Reine” – Leve drottningen, och var mycket nöjd…
2018-06-10

  Ann V Åhsberg VIP
Så sant och bra skrivet!
2018-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Här (Gävle) har det tydligen kommit lite, men det behövs mer.
2018-06-10

  Bo Himmelsbåge
Jomenvisst!!!
... en känsloladdad regndans till vädergudarnas ära och under trolltrummans rytm, i månstrålars svalka!
Här i Skåne håller vi och grönskan på att brinna upp under stekande högsommarsol och runt 30 grader i skuggan, var eviga dag under senaste månaden utan en droppe regn! Vi måste även spara strängt på vattnet, annars stängs kranen av!
Först nästa helg, verkar lite regn var på gång! DÅ.. blir det glädjedans i det livgivande, strilande regnet, vill jag lova!

Mycket fin text om en extrem väderkatastrof, redan i maj - juni!
2018-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg