Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A moll

Lill-Nisse och jag sitter och röker bakom sopstation. Tiden måste vara någon gång i början av 60-talet. Det är sol och varmt och det är i början av juni.
Skolavslutningen som vi båda borde vara på hörs avlägset från aulan. Där nog närmare fyrahundra elever tillsammans med en lärarkår gemensamt stämt upp i Den blomstertid nu kommer. De flesta elever är där, men inte Lill-Nisse och jag.
-Farsan kommer inte att säga någonting när jag kommer hem, det är ju bara han och jag nu, sa Lill-Nisse. I går kväll bytte jag förresten melodi på Den blomstertid nu kommer. Tog Animals The house of trhe rising sun, det funkade faktiskt riktigt bra.
-Då passar den nog även oss , sa jag.




Prosa av Johan Strömstedt
Läst 422 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-09 21:19



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Haha.....Jag var tvungen att plocka ner guran från väggen och testa - DET FUNKAR JU ! Måste öva in det och dra den för polarna !

Tack för ett otroligt tips ! ??
2018-08-31

  Janina Kaminska
Bra fångat Berörande.
2018-06-20

  Lars Hedlin
JA hade ju inte varit dumt alls kanske!
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt