Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ostämd sträng

Du slog an i mig
en sträng jag inte visste fanns

Så länge har jag spelat
på de fem jag visste om
lärt mig melodier
hållit dem stämda

Ovetande om att det lurade en till
någonstans där bakom

En ostämd sträng
med gräsligt ljud
Jag skakar av obehag

Ett otämjt ljud
det råaste jag hört
Nu kan jag inte längre
spela på de andra




Fri vers (Fri form) av Leonina
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-10 00:29



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Jaa... när nu någon har slagit an den sjätte, gömda strängen på din gitarr... kan den kännas ovan, rå och ostämd... men ändå kan du bara spela på den nu...
kanske kan den på sikt spännas till sin rätta tonhöjd och bli angenäm,
i samklang med de andra fem strängarna och du blir ett harmoniskt instrument...?

En ovanlig text, som väcker en mängd
fantasifulla metaforer...!

Tack!
2018-06-10

  Viksten
Bra om den förlorade strängen
Som amatörgitarrist har jag ibland tvingats
spela utan en sträng
Bra
Originell text
Blues
2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Leonina