Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto, i sommarhagen.


Tiden står still, endast tystnaden hörs

 

Tidig sommarmorgon över ängsmark och tjärn, naturen håller på att vakna upp efter en ljum och stilla natt.

I gryningstimman när dimmorna dansar som bäst står tiden still, tystnaden är så stor att den är det enda som hörs.

Från tjärnen är det storlommen som först bryter tystnaden och ljudet rullar ut över det spegelblanka vattnet.

I skogsbrynet vid tjärnen dricker ett rådjur vatten inför sitt dagliga letande efter en rofylld grönskande äng.

Jag begrundar detta naturens skådespel från min förstutrapp och upplever  sommarmorgonen med stor förundran och respekt.

Snart kommer den magiska morgonstunden att övergå i dag då naturen visar ännu en ny sida, men jag var med om det stora förspelet.

Denna dag välkomnar jag med öppna armar och känner hur kraften fylls på, den tidiga dagen är ännu som de oskrivna orden på ett pappersark.




Fri vers (Fri form) av Kensy65 VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-10 06:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP