Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"med kyssar av sin mun, för din kärlek är ljuvare än vin". Inspiration Höga Visan 1, 2 och 8


"Låt honom kyssa mig"


"Doften av Din parfym är underbar,

Ditt Namn är som balsam från Turak

och de unga kvinnorna älskar Dig.


Tag mig med dig!


Kom, vi skyndar oss!


Kungen tar mig med in i sin kammare."


I sorg, smärta och stor saknad

står min himmelske Brudgum

där och väntar på mig ivrigt:


"Stå upp, min älskade,

min sköna, och kom!


Se! Vintern är förbi och regnet är över.


På marken skjuta blommorna upp,

sångens tid är inne,

och turturduvan hörs i vårt land.

....

Stig upp, min älskade,

min sköna och kom!


Du min duva bland bergsklyftor,

i gömställen i bergsväggen,


låt mig se din gestalt, låt mig höra din röst!


För din röst är underbar,

din gestalt är skön.


Hans vänstra arm vilar under mitt huvud,

och med sin högra hand smeker han mig."


Enda tillflyktsorten för mig

i nöden och smärtan på jorden

i saknaden och tomheten efter

dem som gått före till det himmelska




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-10 11:57



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En starkt engagerande och djupt berörande text!
2018-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart ljuvligt...
2018-06-16

  mare VIP
Hoppet glöder!
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP