Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


ORKEN

jag har inte sovit mycket i natt

legat och funderat

hur människor tror

att dom kan tvinga mig

göra sånt som jag inte känner för

trött på människor

som tror sig vara bäst

kan allting

vet allting

kan bära sig åt hur som helst

mot andra

om någon blir ledsen

så skrattas det bara

och man får höra

att man är lat

jag känner just nu

att det är sista gången

jag är kyrkvärd i dag

behöver inte få kritik

av någon som inte prövat på

hur det är att vara kyrkvärd

jag mumlar när jag läser 

sväljer ord när jag hälsar

välkommen till kyrkan

jag anser

att känner man att man inte orkar

eller inte vill

då ska man inte tvingas till det

i morgon har vi möte

kyrkvärdsträff

jag ska gå dit

skriva ner hur jag känner

säga ifrån mig uppdraget

även om det sägs vara

ett " fint uppdrag"

min diabetes är sämre

kan vara att jag känner mig orolig

nu har jag så många tabletter

som jag får äta

jag ska kämpa

för att inte behöva börja ta sprutor

det hjälper kanske om jag säger i från

det jag inte vill och orkar med

att göra

det är min kropp mitt liv

och det är det jag och ingen

annan ska bestämma över

 

anits 10 juni 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-10 12:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jaa...du bestämmer själv hur du vill ha det...stå på dig bara...härligt foto...
2018-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Det var en fin bild.
Läs 2 Kor 3:17. Ett tips från mig.
2018-06-11

  Cikoria Blå VIP
Här har du beskrivit hur du känner det.
Ta texten med till mötet och läs upp den högt.
Du kan kanske få ett mindre uppdrag, som inte är så krävande, ifall du vill?
2018-06-11

  Lars Hedlin
Bra vännen ..Ta hand om dig..kram
2018-06-11

  Anya VIP
Styrka i orden. Att få andra att förstå hur man känner är svårt. Man måste lita på sin egen känsla...precis som diktarjaget gör.
2018-06-11

  ULJO
Du är du och ingen annan
2018-06-11

  morgonstjärna VIP
tack så fint du beskriver ditt riktiga val.
2018-06-10

  Ronny Berk
Min omtanke, dina känslor väl beskrivna !
2018-06-10

  Bibbi VIP
Ditt beslut är helt rätt.
2018-06-10

    ej medlem längre
Orkar man inte så orkar man inte! Känner igen mig i din text då jag varit i samma sits... Till slut fick jag nog slutade gå dit... Kram
2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP