Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en skärva jag

 

                 

 

när jag skyggt

närmar mig

ord

är tystnaden ännu

oförlöst oro

 

medan andras

glittrande nonsensord

putsar tillvaron

till

speglar som bländar

i spelets ouvertyr

 

jag ger mig på

språkets svåra lås

bokstav för bokstav

fonem för fonem

och innan

jag förmår

få orden att spricka

ur knytet av täckblad

är det som händer här

längesedan borta

 

ändå lirkar jag

med osäkra händer

det okända stora

om delad verklighet

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 461 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-10 14:08



Bookmark and Share


  87383 Karlsson
precis så.

applåd!
2018-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Blott en har orden i sin mun, språk och tanke ur egen fataburs brunn, grödor säkert sår i andras jord, också ur egen och som mat på ens bord, kanske i engelsk mening 'play for fun'...
2018-06-11

  catharina.jerbo VIP
Åh så bra och åh så på pricken!
2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg