Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

april maj juni

Det gjorde ont när knopparna brast,
det var april då och vätterstranden var snötäckt,
sen blommade allt, lika explosionsartat
som behandlingarna tog fart, dagarna gick
men sakta; och tiden- baklänges.
Ändå blommade vitsipporna över och tussilagon med
jag blev sämre trots avancerade behandlingaar då midsommarblomster,
ängabollar och lupinerna tog fart, jag är sämre:
ännu sämre, nu och bladen faller av, blommorna har vissnat,
gräset gulnat; torrt, hårt, livlöst.
Kråkorna skriker ut sin frustration så som jag vill göra.
Värmeböljan gör mig plågsamt medveten om att inga omständigheter alls,
inga spännande resmål kan göra mig bättre, frisk.
Sjukdomen tar inte paus, den väjer sig inte för sommaren
så jag tar ännu en promenad genom sjukhusområdet

med en kropp som inte längre bär,
i en själ som gör ont;
ont på ett sätt som inga smärtstillande kan lindra.




Fri vers (Fri form) av Alice.skriver
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-10 17:58



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
så fint du omsätter din smärta i ett naturspråk gestaltat bättre ge oss andra.
kram
2018-07-15

  Fulbergarn
"Kråkorna skriker ut sin frustration" , men du är med och du beskriver det som ja, jag vet inte vad! Jag nästan förstår.


2018-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
En text som utstrålar hopplöshet, för livet som det är. Berörande skriver du.
2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Alice.skriver