Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Onda ögat! Horusögat och lite tankar däromkring!


Wedjat, senare kallat Horus öga.
Horus öga (Wedjat; även Ras öga) eller (”Udjat”) är en fornegyptisk symbol för vaksamhet och gudomligt skydd, företrädesvis från Horus eller Ra. Den förekommer ofta på skyddsamuletter. Symbolen syns vanligen på avbilder av Horus mor, Isis, liksom gudomligheter nära förknippade med henne. Ögat är en kraftfull symbol och symboliserar makten att se, upplysa och handla. Horus var sedan äldsta tid symbolen för faraos person och stod för mod och styrka. Ögat ansågs som symbol ha läkande krafter, och bars ofta som symbol i Egypten som skydd mot en förtida död.

(Ur wikipedia)

Jag har ett ont öga till någon!
Jag är på min vakt!
Men vi samtalar ändå...
Och vi umgås dagligen.
Mitt onda öga, tänker jag ser ut som Horusögat, och trodde faktiskt att detta öga ur den Egyptiska tiden speglade mitt onda öga. Men Ack så fel jag hade!
Horusögat, ser ut som, ja Vänligt sinnat!
Horusögat i nutid- Ett sminkat öga hos kvinnan.
Det onda ögat då?
Dyker upp ibland!
Jag vet bara inte hur jag skall bli av med det!




Bunden vers av Mim
Läst 1024 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-11 03:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim