Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inget tävlingsbidrag, men i alla fall, en del av processen


Avslut 7 : Solig Natt

 

 

Sista dagen skulle vara söndag

hade de sagt så många gånger

men när Solen snart steg upp ur sitt sköna ljus

insåg hon hur söndan utgjorde början på allt

 

 

Första dagen skulle vara måndag

hade man hört så många gånger

men då Månen väl klev ned på helt vanlig mark

märkte han hur den imiterade någon annan dag

 

 

Andra dagen skulle vara tisdag

hade ni tänkt så många gånger

men när raska Mars fått stå och vänta

på sköna Venus som ville sminka sig i god tid

inför helgen hade redan tre dygn förlöpt

 

 

Fjärde dagen skulle vara torsdag

hade vi trott så många gånger

men hur stor än Jupiter syntes mitt i leken

hade hon arbetat ihop fem hårda, ljuvliga dar

så att Saturnus skulle kunna sjunka djupt in i vilan

fast han hellre torde komma på ett bättre slut

 

 

Tredje dagen skulle vara onsdag

hade jag märkt så många gånger

men när Merkurius kommit kutande fram till vareviga brevlåda

satt tripp-trapp-trull färdiga för fjärde

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-11 10:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra rytm. Rymden i en ask.
2018-06-14

  lodjuret/seglare VIP
Påminner på något vis när Johnny Bengtsson skulle klä ut sig till kärring och inte ville att den som sminkade hade en vurm för att få människor att se ut som en av medlemmarna i hårdrockgruppen 'Kiss'... ändå hade solen lyst den dagen. Texten förtjänar ett set trädgårdsredskap samt en rostig spik att slip till sin möjligt forna glans.
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP