Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var bättre förr

många av de saker
jag förknippar med barndomens somrar
är mer eller mindre borta nu

doften av tjära från nytjärade båtar
riktiga båtar alltså – av trä
de gamla båthusen vid stranden

tuffandet från båtmotorerna
i båtar med fören i båda ändar
som jag uttryckte det när jag var liten

och doften av rökt fisk på morgnarna
när fiskargubbarna hade kommit in med sin fångst –
det kallar jag färsk fisk

och ljugarbänkarna
där gubbarna satt och rökte pipa eller papyrosser med träholk
och berättade historier – den ena värre än den andra

och man kunde få fikabesök när som helst
numera ska det ju kommas överens veckor i förväg
så det gällde att alltid ha kaffebröd hemma

vart försvann allt detta?
vi talar om att ”allt var bättre förr”
och det stämmer förstås inte

men bara för att vårt samhälle utvecklas
så behöver vi väl inte överge allt det gamla
vi kunde väl få behålla nånting av det finaste?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-11 12:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att industrialismen, urbaniseringen och materialismen har slagit ut mycket av det gamla, fina. Möjligen lever fragment av det kvar på landsbygden.
Samhället har vänt Gud ryggen. Förr hade man respekt för Guds Ord. Det gjorde verkligen sitt till med avseende på hur samhället såg ut och fungerade.
2018-06-12

  Bodingen VIP
Öregrund...70-tal... härliga minnen
2018-06-12

  Språk, hjärna!
Väcker vackra minnen!
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP