Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett påhittat, men tyvärr inte ovanligt, livsöde. Tävlingsbidrag.


Skolavslutning

"Den blomstertid nu kommer",
är något vi aldrig glömmer.
Då önskade oss Kolmodin,
varje år en sommar så fin,
med mycket att se fram emot,
men för en del av oss - ett hot.

När pappa drack för många glas,
gick sommardrömmarna i kras.
En drucken far och en sprucken värld,
är minnen från en svunnen tid -
min barndomstid där hemmavid.




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 459 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2018-06-18 14:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och full av känsla!
2018-07-25

  henke_r
De där spritångorna känner jag mycket väl igen.

Bra skrivet!
2018-06-25

  överlevaren VIP
Ja spriten orsakar mycket elände....bra ordat!
2018-06-24

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgligt med avslut av denna sort...
2018-06-20

    Dan Myrbeck
Tack för fin respons!
2018-06-20

  Anya VIP
Jaa för många barn är sommarlovet en fasa. Man glömmer lätt det.
2018-06-19

  walborg
Fin dikt om en sorglig barndom
2018-06-19

  M.Eta
Tragiskt med alla barn som växer upp i alkolismhem. Bra fångat!
2018-06-19

  Petter Wingren
Fin kontrast mellan det utlovade och det levererade, där minnet skruvat sig fast i smärtan som med åren lyfts till en stillsam sorg på avstånd inför ett tummat vykort
2018-06-18

  Rise Little One
Tråkilgt slut av en fin dag!
2018-06-18

  Per Drysén
Väl skrivet om sorglig, men vanlig, situation
2018-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Så är många barns upplevelse av sommarlov, tyvärr. Bra och tänkvärt diktat!
2018-06-18

  Elin Jakobsson
Jättebra, viktig text. Tacl
2018-06-18

  Blomma-Stjärna VIP
- verkligen bra skriftat -så många ljusa sommarförväntningar går i kras för - för många glas!
2018-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om mångas bistra verklighet!
2018-06-18

  Maria Sundelin VIP
Talande
2018-06-18

  Judas Ekholm VIP
Väldigt tjusigt skaldat om ett allvarligt ämne. Fint.
2018-06-18

  ULJO
Sorgligt men sant, tyvärr. Många öden är sådana du här målar upp.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck