Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Återpublicering för att inspirera dig att ge dig ut på en utflykt i Roslagens famn vid österåkers domäner längs åkers kanal... Tidigare publicerad här på min sida...


GARNSVIKSBADET repris

 

ljuva sköna söta vattens vidunderliga kraft

skådar tall gran fur ädelträ vid din strand

höga klippors symfoniska kaskaders plask

när de vågade dyker ned från dess höjder

 

ta sats spring rakt ut i solnedgångens ljus

känn vindens smekning rysa mot din hud

ta chanser utmana dig från klippor hoppa

eller över sundet mot kanalen simma modig

 

sitt sedan vid de romantiska aftonsolens rodnad

på de grovhuggna bänkarnas varma tiljors bärande

känn dig fridfull harmonisk kär lycklig omsluten

avsluta med ett sista kvällsdopp i ljumma vinden

 

hör svalors skrin se molnparken sakta flytta in

cykla, gå eller bila hemåt mot sängens drömmar

vet att i dig har du renats helast livgivits fyllts på

blivit en av roslagsskaldernas huvudperson i dikt

 

han kastar sig ut från klippväggen ned mot sjön

krossar den spegelblanka ytans mörka mystiskhet

når inte bottens djup vänder åter mot syremättnaden

känner sina sinnens jubel över modets bragd i natten

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-11 15:08



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Åh , du skriver och målar så bra. Jag riktigt känner min härliga barndoms frihet på landet utan varken materiella ting eller överflöd av pengar men massor av ljuva dofter , spring i benen , och lycka , kärlek . Målningen är fantastisk .

2018-06-17

  Flicis VIP
Vilken fin målning
2018-06-15

  StinaJ VIP
Vackert i både ord och bild.
2018-06-12

  Poeten Salvador VIP
Ser en dirigent som styr musiken
2018-06-11

  ULJO
Utebad är härligt, fin bild
2018-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP