Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Avsked


Dimbankar

 

Likt kvällens dimbankar

som upplöses i intet

drog Hon sig undan

ljudlöst, utan ett spår

 

I sin ledsamhet

försökte Han förtränga det

och intalade sig

att allt var borta och glömt

 

Men som ett frö infruset i is

skulle ljus åter tändas

då isen långsamt smälte

och små små trådar

av sköraste kärlek kröp fram

 

och

 

Det tunga avskedet

förvandlades till glädje

och i hans sinne växte åter fram 

det varmaste och finaste tankarna 

till den han älskat

 

 




Fri vers av Nils-Robert
Läst 377 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-06-12 01:35



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Vackert om närhet till en annan människa och att behålla de varmaste och finaste trots allt...
2018-07-18

    ej medlem längre
Det finns ett känslodjup och en förståelse som berör i din text. Avsked är något av det svåraste.
2018-07-01

  Blått Norrsken VIP
Mycket fint skaldat om att förstå innebörden av att vara förunnad att älskat en person.
2018-06-21

  Fem hjärtan VIP
Så starkt att lyckas vända det tunga till ngt ljust och fint!
2018-06-15

  Eva Langrath VIP
Vemodigt och finstämt om uppbrott med en strimma ljus.
2018-06-14

  Janina Kaminska
Fint fångat
2018-06-13

  kerstin skriver VIP
att förvandla avsked till ömhet och värme tar tid och kräver en vacker själ. fina ord <3
2018-06-13

  Marita Ohlquist VIP
En strimma av ljus bröt genom mörkret!
2018-06-13

  Alysse VIP
Vemodigt men fyllt av kärlek
På slutet övergår det svåra
till något fint som kommer
att finnas i hjärtat bevarat
för evigt. Kanske ett litet frö
av hopp inför framtiden
fann sin rätta plats
för att göra gott för själen
Ty man vet aldrig vad
framtiden bär med sig
Kram
2018-06-12

  DavidM VIP
En stark och trösterik dikt, väl skriftat.
2018-06-12

  Feliaxel VIP
Vackra rader
2018-06-12

  ULJO
Så fint
2018-06-12

  stig wikman
Varmt och äkta. ( trots isen)
2018-06-12

  Rise Little One
Fin som ett andetag....
2018-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert