Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moderskeppet (Club Mama)

Ögonen är idel stjärnstoff
Händerna vördnadsfullt vilande på magen
Som nu är en ny Big Bang
Sen en jord
Sen nytt liv
Hon smeker ett exploderande, expanderande universum
Hennes väsen skapar en gravitation som gör att beundran går i omloppsbana runt henne

De hämtar henne till moderskeppet
Som dyker upp från ingenstans
Med stolthet stiger hon ombord
Utan att titta bak
Snart ska hon invigas som medlem
Dopet kommer först
Hon är redo för sitt nya namn
Kalla henne nu Mamma
Skeppet seglar värdigt iväg i luften
Hur det flyger, seglar genom himlen
är det ingen som vet

Kvar i gruset står jag
Den ärevördiga besättningen låter sig inte luras
Fripassagerare tolereras inte
Vart de än ska är sådana som jag dåliga för affärerna
Jag är en av de Namnlösa
Böjd på huk skriver jag febrilt mitt namn med solvarm småsten
Jag vet inte om det är för att jag själv ska minnas mitt namn
Eller för att hon ska göra det när hon kommit tillbaka från färden















Dålig för affärerna
Mamma blir aldrig mitt rätta namn




Fri vers av Elin Jakobsson
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-11 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin Jakobsson
Elin Jakobsson