Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kolarens konungskonkubiner



Blås trumpeter, massmessias,
nu är spådomsdagen när,
led horakel från sin stias
jalusi, för färd är här,
nu far konungskonkubinen,
nu drar glasmätargardinen
ner för dessa mässarsvinen
som mest asätare är.

Glänta glaset, Mäster Midas
och släpp morgonljuset in,
när de ser dess andra sidas
stenmynt, stampar svinet stinn
i sin egen stallavföring
förfallen för sin lönsförgöring
utan hönors bönsavhöring,
utan syn, i dimman din.

Ett med eter, svamptrumpeter
sjunger tungt för folk och fä
och på pöblars pölplaneter
knallar Khtulu fram på knä,
till sin sinnestörstförskräckning
brytningsljusets breda bräckning
väcker mänskosläktens släckning
i en kolgondol av trä,
liksom löss
till skönhetssjöss.
















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-12 20:25



Bookmark and Share


  Syrran77
Svart men ändå humoristiskt i en skön rytm.
2018-06-12
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP