Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trummorna kallar

En stund innan
trummorna
förstod jag
det var dags
huka mig
och krypa in
i cellen
finna alla lemmar
smörja dem väl
med blomster och rökelse från Afrika

hon låg stel och tung
hon var själva väntan
förstadiet
till det levande livet
och jag klädde henne
med mönster och färger från Afrika

de sa att jag skulle låta bli
hennes hjärta
som ingen kunde höra slå
lät jag bli att lyssna till

men när musikerna anlänt
och trummorna kallade
dansade vi alla
mot den röda jorden

ur hennes mun steg ett urtidsvrål
skuld smälte bort
bröstkorg och hjärta öppnades upp

det stumma blev stämt
i harmoni
med livets egen puls

liv är allt som finns
och det skrumpna
är näringsrikt
och lika väsentligt
som en ny chans

glädjen leker kurragömma
dagdrömmar och hopp
tar fatt -

dum tek ka dum dum ka tek
taka taka taka tek

att gå vilse
det hör till
att pulsen går
upp -

dum tek ka -
dropp - dropp
dum dum ka tek -

trummorna kallar
och fötterna slår mot
röd jord

!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-13 01:04



Bookmark and Share


  HenrysDotter
Suck...Så vackert!
2018-06-19

  Janina Kaminska
Fint fångat
2018-06-14

  Kungskobran VIP
Magisk poesi.
tack
2018-06-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om trummornas magiska kraft!
2018-06-13

  ULJO
Väl förmedlat
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP