Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AnnaTeodora

AnnaTeodora föds som nummer åtta i en barnaskara på nio.Det är januari och en förskräcklig snöstorm har lamslagit bygden.Först dagen efter i gryningen,vågar hennes far bege sig mot kyrkan och prästen för att deklarera att en ny födsel har skett och AnnaTeodoras födelsedatum förs in i kyrkoboken till den dags dato.Hon brukade skoja om att hon hade två födelsedagar.När AnnaTeodora fyller tretton är skolgången slut och hon får jobb hos bonden bredvid med att plocka betor.Hennes far sliter hårt i gruvan och hennes mor är underkastad att sköta hem och barn.Men AnnaTeodora drömmer om något annat,något större och blickar ofta mot horisonten långt där borta.Bortom där måste det finnas något annat än det hårda slitet med betor hos bonden bredvid.När hon fyller nitton bor hon fortfarande kvar hemma hos mor och far. Ofta smyger hon iväg till Folkets Hus,står utanför i sina leriga gummistövlar,stampar takten,gungar med kroppen från tonerna som hörs där inne ifrån.Hon ser genom fönstren unga kvinnor,unga män som dansar tätt tillsammans.Vackra,glada i fina kläder.Det spritter i hennes unga kropp av längtan och drömmar.En dag ska hon också dansa och vara vacker!




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 227 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-13 09:31



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Du har en bra berättarstil !!!
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter