Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det skvallras på diverse avsnitt av fronter av humorns envisa stridigheter. Komiker hävdar ofta att just humor, eller utslag av humor, är något svårt. Det är inte alls sant. Bara delvis beroende på om den som framför är bakom. Eller vid sidan av.


Något litet om makaroner




En del människor påstår att det är
något i makaroner som kan få ätaren
av pasta att behöva uppsöka människor
klädda i vitt. Men att pasta skulle ha

något med fotboll att göra, 'över där',
förnekas bestämt. Ändå talas det där
om soccer, eftersom de som bor där
bara talar svenska ibland, egentligen

ganska få individer gör detta, trots att
det stundom visas på motsatsen. Att
svenska skulle växa både kring trakten
av New York och Minnesota är nog

bara ett sådant där rykte. En skröna,
som dyker upp här som där, i tidningar,
i bokform och mellan människor. Min
morbror var med en händelse för många

år sedan i Boston, som Kristian skulle
kunna utbrista. Eller Christine, bara att
det i hennes fall skall ha hänt en moster
till henne. Det handlade då om varken

makaroner, pasta eller italienska för
invandrare i Norge, Danmark, Finland
eller ens på Island. Samlare av halsband
vill mena på att hundhalsband* inte bör

ingå i sporten, utan borde utgöra en sorts
bisyssla eller avart, ett utsprång av att samla
på 'saker' som har med djur att göra. Annars
kunde en ju lätt får för sig 'saker och ting'.



(*Har fastnat i minnet bilden av ett hundhalsband, i filmen efter en bok av Leif G. W. Persson. Boken hette visst 'Grisfesten' och filmen nog 'Mannen från Mallorca'.
Tavlan på bilden hänger i köket.)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-11 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP