Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell jag själv som alltid


GULDFISKMINNE / tvåsekundersminne minnesfil me jordgubbssmak

 

vad var det nu jag

skulle minnas

vad var det nu jag

skulle komma ihåg

att inte glömma

 

någon frågade mig

vad jag gjorde där då

det mindes jag ej

jag är så glömsk ...

tvåsekundersminne

 

vem är du som frågar

det frågar jag mig där

vad heter du nu igen

vad skulle jag nu säga

så trött - vad är klockan

 

simmar runt i dimma

som en guldfisk simma

i denna sena timma

sova det kan jag lova

när ska jag bli mig själv?

 

Men klockan är ju bara fyra

har jag börjat hel vilt yra?

lever jag kanske i en dröm

i en mardröm? Nej nej nej!!!

- ta mig bort... gör det fort!

 

följ mig till minnesparken

eller minneslunden ...

- minneslunden? ...

jag behöver tanka minnesfilen

finns den med jordgubbssmak ? ...

 

Eva Åberg 

i text och bild

 

jag spånade inte på denna

vissa dagar är värken så

intensiv att jag blir glömsk

ibland blir jag helt slut i rutan

 

 




Övriga genrer (Satir) av Solstrale VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-06-13 16:44



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Tänk om en hade ett minne, som en guldfisk har i sin lilla krypin. Gud vad bra det skulle vara för lilla mig.
2018-06-25

  Fem hjärtan VIP
Så där kan jag också känna efter att ha jobbat några nätter :-) en sekundsminne tom ibland :-))
2018-06-15

  Flicis VIP
Tänkvärda ord och stämmer säkert på många andra av oss.
2018-06-14

  Poeten Salvador VIP
Jag kan se stämningen
2018-06-13

  M.Eta
Igenkännande moment!
2018-06-13

  Bodingen VIP
Öhh...fasen, glömde min kommentar
2018-06-13

  Blåbäret
Hög igenkänning. När ska jag bli mig själv? Kommer jag ens ihåg vem jag var?
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP