Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lik som likunik



Ett värdelöst stycke kött
av feber och svett och fett
med lyckoryck dryckessött
att hålla sitt hjärta hett.

En rest ifrån Hedenhös,
en gäst i nästhistorik,
vi visste var värdelös
att liknas vid lämningslik.

Men villade trillade vi
till masshavsassymmetri
till skav av halvharmoni
från födsel till död förbi.

Du tror du är speciell,
förunnad att gå unik,
men meningen med din cell
är cellen av spång och spik.

Är cellen av träfällsbräda
i kvällen harmdisharmonisk
där askornas mask skall kläda
din skönhet kallt katatonisk.

Du tror du är ensamt ämnad
som helt egen egoist
men vart barn i sin likmask lämnad
då trodde så fel till sist,
och detta är vår gemenskap
i ensamhetsvärlden enskapt.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-13 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stor poesi!
2018-06-13
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP