Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
en text direkt ur märkligheten..


jag låter dem vara

 

Blänket glittrar även från botten. Om än något svagare. Jag vet inte om de svåraste simmar djupare eller om det bara är djupet som gör dem svåra att få fatt i. Att förstå. Att fångas. Förgås. Förstås.

Räcker det att skicka ett hjärta med brevbäraren. Behöver jag din kärlek. Stannar skammen i farstun om jag säger till på skarpen. Vandrar nomaderna med eller mot en destination. Åh – säg mig sanningen eller tig för evigt.

Om jag släpper tillbaka de sprattlande fiskarna på isen nu så kommer de att överleva. Behåller jag dem dör de.
Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-06-13 23:58Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det bästa är att aldrig dra upp dem.
Fiske med krok är djurplågeri.
2018-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande skrivet!

Hålla kvar eller släppa taget?
2018-06-18

  Nils-Robert VIP
En text som skickar frågor till mig som läsare. Leva eller dö? Vad är priset? Vad är insatsen? Inspirerar till fortsatt bearbetning.
2018-06-17

  Goraxy 89 Orion VIP
Det är egalt vad du än gör kommer dom ändå att dö - lika bra bra att då steka dem lätt i kallpressad olja och äta dem till dessert !
2018-06-15

  lodjuret/seglare VIP
Samma här. När Tord tänder en cigarett och röker den i trappan till Björns trädgård, på Götgatan, då ringer någon brandkåren eftersom det är 'öppen eld' trots att brandfaran är just överhängande och så kommer de precis lagom för att se att någon tagit fel på riksdagshuset och en gräsmatta i närheten av Medborgarplatsen i huvudstaden. Men eftersom jag själv är den mera timida typen. Jag låter den vara. Händelsens centrum. Funderar på att läsa texten också, texten kanske beskriver just den. Händelsen.
2018-06-15

  Johanna L. VIP
Ambivalens. Så läser jag det, eller snarare tolkar det. Man kan bli tokig för mindre. Du har ett eget sätt jag tycker väldigt mycket om.
2018-06-14

  Jenny Leine VIP
Jag blir helt lyrisk av att läsa din underbara text. Hur svårt det än kan kännas måste man släppa vissa saker fria. Så många fler guldkorn finns det att plocka i din text.
2018-06-14

  Immanuell Domunge VIP
denna var riktigt bra, kérstin! skitbra!
2018-06-14

  Afrikas röda blomma VIP
väl skriftat - bra val val: lev och låt leva!
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP