Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Organisten

 

 
Vägrade plötsligt 
att spela i de 
små kyrkorna 
 
Min musik behöver en
större rymd 
 
Fugorna måste 
släppas fria
 
De sista dagarna
av sitt liv satt han 
i en katedral 
 
Bach:s fugor kändes
så sfäriskt harmoniska
 
Han dog mitt i
en fuga 
 
I musiken fann 
han sin gud 



Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 679 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2018-06-14 07:32

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Margit Grell VIP
..att bli hörd i sin strävan, i sina drömmar. Fint!
2018-10-01

  AKT VIP
Storhet kan man finna på många olika sätt, likaså frid.
2018-06-18

  Sommarnattsljus
Härlig, full av orgelkraft och energi!
2018-06-17

  Lottie Ålhed VIP
Sorgligt men vackert
2018-06-16

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att "gå vidare" precis där man trivs som allra bäst...fin dikt...
2018-06-16

  KattenKin VIP
Vilken speciell dikt, tycker mycket om den.
Fint slut också.
2018-06-15

  Börje Larsson
En äkta musiker som fick sin drömdöd.......
2018-06-15

  Janina Kaminska
Fint fångat.
2018-06-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Han närde sin dröm och fick till slut leva den till sin sista dag. Att få dö i sin älskade gärning måste vara det bästa slutet. Mycket vackert och tänkvärt diktat!
2018-06-14

  Lena Själsöga Keijser
vackra andas orden
meningsorden
2018-06-14

  morgonstjärna VIP
den var annorlunda fordrar eftertanke en själ med en strävan efter frihet upplever jag som

katedralens väggar är höga och breda
rymd att spela i.


riktigt fin djup. avslutet också
2018-06-14

    Sefarge VIP
Oreglerat
Tonfyllt
Magiskt
Skrivet!
:)
2018-06-14

  Cikoria Blå VIP
Jag ser honom spela.
Skulle gärna hört honom också...
Fint komponerad dikt.

2018-06-14

  Eva Langrath VIP
Fint fångat om modet att våga förverkliga sina drömmar.
2018-06-14

  Kungskobran VIP
Att slippa instängdheten och dö mitt i en av Bachs underbara fugor känns inte fel.
Fint fångat
2018-06-14

  TrollTörnTrappan VIP
Storslaget uppslag! ...som om han drogs till katedralen för att han visste att livets cykel just skulle fullbordas?!?
2018-06-14

  Bodingen VIP
"I musiken fann han sin gud", tvetydig och fin slutkläm.
2018-06-14

  87383 Karlsson
vacker och finstämd. applåd!
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten