Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dag i livet


Flugan på väggen

Häromveckan fick jag en avbiten tand lagad på Folktandvården. Ännu en gång bara genom att lagas, inga kronor eller så. Det kostade 1300SEK. Humant pris som jag ser det. Men jag fattades någon hundralapp på kontokortet. Jag fick ta mig dit dagen efter för att betala.

Då var det var öppet in till kassan. En kvinna i vitt satt där och talade i telefon, skrev på datorn. Tider bokades. Jag tänkte att jag väntar tills hon blir klar innan jag berättar mitt ärende. Jag hade inte bråttom.

Människor i vita rockar kom och gick. Patienter likaså. Ingen lade märke till mig. Minuterna tickade och blev till en kvart.

För mig var det en skön känsla att inte bli sedd. Bara vara där. Observera. Finnas. Så efter ett par minuter till sade jag Ursäkta och berättade mitt ärende. Jag betalade och så var det hela ur världen.

Kvar fanns bara den sköna känslan av att slippa bli sedd, att bara observera - vara flugan på väggen. Hålla tyst en stund.




Prosa (Kortnovell) av Algotezza VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-14 07:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan jag känna att jag behöver det där. Och då vill jag inte att någon ska hälsa på mig eller ta notis om mig.
2018-06-14

    ej medlem längre
Att vara observatör i sitt eget liv är sund egenskap att kunna gå in i. Ökad förståelse, breddade synfält och fler intryck som annars skulle ha gått obemärkta förbi är belöningen för den tid man 'ödslar' på Ingentinget.
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP