Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur mitt arkiv Faeböe och Ferdinand


Faeböe gör storkovan


Penningar kommer på tal och Faeböe har sin egen teori.
- Jaha Faeböe, du menar alltså att du gör storkovan varje
vecka, småundrade Ferdinand.
- Åja, storkovan är väl att ta i! Nä, men utan att skjuta
ovanför målet kan en säga att ett hyggligt tillskott kan det
på sikt bli.
- Och hur långt ser man då?
- Man behöver inte se längre än ens börs är djup. Det är helt
enkelt en fråga om att utelämna vissa saker. plirade Faeböe.
- Menar du att vanligt folk inte ska ta med vissa poster i
sina ekonomiska beräkningar. Trodde sånt endast var
förunnat de med breda marginaler, smattrade Ferdinand.
- Nja, mycke enklare än så. Spelar jag förslagsvis 75 kronor
på Lotto varje vecka och ger fanken i att spela några veckor
gör jag en liten nätt vinst på några hundra. Detsamma
gäller tappade kilon. Går jag efterhand ner från mina
stadiga 87 kg vinner jag hundring efter hundring
eftersom jagkommer in i mina nästan oanvända gamla
kläder. Sen går jag leende i närmaste klädshop och
konstaterar hur dyrt allt blivit.
- Storartat Faeböe! Undvikande och återanvändning är
honnörsorden för dagen, utbrast Ferdinand roat.




Övriga genrer (Satir) av BenGust VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-14 12:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så kan man ju också se på saken!
2018-06-14
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP