Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trolskt i Ångermanland

En nästan unken doft av tång
trubadur som sjunger en sång
släta klipphällar som sittplats
brasved som nära oss staplats

en sydöstlig avsvalkande bris
vid horisonten skymtar vi dis
vag hägring av girande skepp
bleknar diffust släpper grepp

långt i fjärran hörs stojet i byn
ligger ner och blickar mot skyn
afton nalkas stjärnorna blinkar
fyr som vägleder då likt vinkar

strax äntligen dags börja grilla
nyfångad sik flesta verkar gilla
nyper i armen jag ej fantiserar
himmelrike på jorden existerar

min trolovade är alldeles intill
stoppa tiden något vi båda vill
tänk att få måla denna känsla
ögonblick i nuet kunna pensla

bara vi slapp vår usle trubadur
gör ej skillnad på moll och dur
devis att ormar krälar i paradis      
en gammal sanning nu i repris

trycker in en sikjävel i hans hals
nu han då skränat sin sista vals
gurglar som fluortant från förr
spöar honom med drivvedsdörr  

knycker hans plastiga EPA-gura
polarna börjar nu le ej mer sura
slår den i hans tondöva kranium
han vinglar vidare alldeles stum

 

 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-15 00:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Blir aldrig av med min fluortant, vi bor grannar sen lång tid!
2018-06-16

  Larz Gustafsson VIP
"Petroleum och tång", som Eva Dahlgren sjunger om i en helt fantastisk sång om sin uppväxts Nynäshamn.

Fluortanten! Ständigt denna fluortant. Man kommer inte runt henne.
2018-06-16

  Bodingen VIP
Ta med dig mutan med kalla bärsen
till dom ska vi äta massor med sik
då slipper du sjunga på sista versen
likt den förra som är blek som ett lik

he he
2018-06-15

  Fulbergarn
Vad har ni för er där oppe?
En avtrubbad trubadur
får ångra sig i Ångermanland !
Undrar om jag någonsin
törs åka upp och hälsa på
med gitarren i min hand.
Visserligen är jag väldigt
förtjust i sik
Men jag är rädd att aldrig mer
bli mig lik!

he he
2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP