Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev inspirerad av inlägget Fröding om ondskan av Tommy M


Tänk om Gud en gång sa

Tänk om Gud en gång sa:

’Allt är perfekt. Låtom oss göra det bättre!
Låtom oss bjuda in det defekta för att skapa vägar och stigar genom stora äventyr. Hemska och underbara, sorgliga och glädjefyllda, allvarliga och fyllda med humor. Låtom oss kunna tro att vi kan vara onda eller goda.’

Och helvetet strömmade in i himmelen och himmelen fick upptäcka sina gåvor att förstå att helvetet betyder helt vetande och när helvetet möttes av den förståelsen uppstod upprättelse i nåd och försoning.

Och Gud välsignade alla välsignade och Gud välsignade alla fördömda och sa:

’Låtom oss leka i mitt stora heliga andetag en kär lek.’

Tänk om Gud sa:
’Allt är perfekt. Låtom oss göra det bättre.’




Prosa av ecel
Läst 158 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-15 14:13



Bookmark and Share


  ecel

Fröding om ondskan

"Det är icke sant, som jag lärde mig förr,
att någon är utanför himlens dörr,
ty varje själ därinom går,
och ingen är get och ingen är får.
Den gode han är väl ej så god,
som själv han tror i sitt övermod.

Den onde han är ej så ond ändå,
som själv han tror, när kvalen slå.
Thy skall du ej mycket berömma,
ej mycket häckla och döma."

Ur Gustaf Frödings En fattig munk från Skara

2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

ecel
ecel