Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balansakt i livets teater

"Titta vad jag kan, pappa!" Det lilla barnet balanserar på stenarna. Det går bra, det går fint. Det går sådär, att få uppmärksamhet. Det går hemåt.

I sängen får man en godnattsaga och snart drömmer barnet om alla tänkbara ting. Det drömmer också om dagen och om pappa. "Det är märkligt vad du kan, lilla du."

Klara röster ropar: "Du kan! Du kan!" Men det räcker inte. Tusen glada landsmän hejar sig hesa. Men det är inte tillräckligt. En käresta lockar. Men det duger inte.

Dagen kom, dagen gick och plötsligt står man där, ensam, mot en värld som ropar efter något som den inte vet.

Och det lilla barnet balanserar på stenarna. Det går sådär, men i barnets värld går det helt och hållet perfekt.




Prosa (Kortnovell) av Bengt H VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-15 19:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten handlar om barndomen förr, gläntar som gärna på minnets dörr, talar till glömda o möjliga monster, målningar o illusion av trollkonster, ser i hågkomster genom en sorts blurr...
2018-06-15

  SatansSon VIP
bra. men mer prosapoesi än novell.
2018-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP