Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingår som nr 240 i "Litterära brottstycken" ©Sten Wiking


BROTTSTYCKEN SOM INTE FINNS

Det kryllar av substanslösa brottstycken
i Wikipedia som inte kan uppvisa verifi-
erande källor och referenser.

Ett exempel är om den till synes helt
okände konstnären,musikern,författaren
och skådespelaren Ingemar Hammar,
född 1926 (död okänt) i Jämtlands län.

Konstutställningar anges i Arvika,
Karlstad och Ullånger (utan årtal)
Hammar bedrev konststudier på
Island under Orlygur Sigurdsson
(år okänt) därefter självstudier i
Belgien och Frankrike och även
där okänt årtal.

Bibliografi saknas.
Diskografi saknas.
Filmografi saknas.
Förteckning över konstnärens
konstverk saknas.

Enda tryckta källa är fr Svenskt konst-
lexikon del 3 sid 41, Allhems förlag
Malmö,som inte heller kan ange
vare sig bibliografi,diskografi,filmografi
eller lista över konstnärens verk.

Det finns ej heller uppgifter någonstädes,
om var,när och hur konstnären,
författaren,musikern och skådespelaren dog,
vilket när detta skrivs i juni 2018
mycket väl kan vara så att konstnären
lever och är 92 år.

Men som levande blir ingen odödlig-
förklarad,inte ens på Wikipedia, som
inte vet med säkerhet om konstnären
är död eller levande.

Däremot är det väldigt upplysande
av att han är född ett visst årtal,
i annat fall kanske han inte ens funnits.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 297 gånger
Publicerad 2018-06-15 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP