Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


X2000

Tåget rusar fram
tiden står stilla, blundar
och ser bilderna
flimra förbi, hör inga
skenskarvar bara hjärtat

som slår i panik
medresenärer lyssnar
på mobilmusik
drar i nödbromsen, vaknar
upp med ett ryck, kliver av

går längs banvallen
känner dofterna från förr
lägger huvudet
mot rälsen, hör rallarnas
arbete och sång eka

livet skenar snabbt
tiden står stilla, resan
går allt fortare
ingen tid för vila, tid
är relativt, livet kort

imorgon ska jag
resa tänker jag idag
med ett äldre tåg
så jag hinner se allt som
pågår utanför fönstret




Bunden vers (Haiku) av Fale Bure VIP
Läst 390 gånger
Publicerad 2006-06-09 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP