Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Igor Stravinskijs Våroffer.


Dödsdansen/Offret

Sierskan Dansar Tvetydigt
Undanglidande Järtecken
I Steglöst Slingrande Flykt
Som Tunna Slöjor Av Dimma
Över Oblygt Nakna Jungfrurs
Vårrusiga Hopp Och Skutt
Bekymmerslösa Skratt
Som Kolsyrad Glädje

Blir Till Rituell Hetsjakt På
Oskuldens Outslagna Knoppar
Skyggt Kurande Kurragömma
Lika Delar Hotfullt Allvar
Lustfyllda Lekar Och
Drömlik Berusning
Slår Ut I Vördnadfulla Ringdanser
Av Fördjupad Dyrkan

Av Gravitationell Åtrå
Till Den Fruktbara Jorden
Pånyttfödd I Frodig Grönska
Och Blomstrande Vårskrud
Efter Vinterns Långa Sömn
Mellan Cirklar Av Rivaler
Lika Uråldriga Som Tiden
Och De Äldste

När De Anländer Under Stillhet
Anförda I Högtidlig Procession
Av Oraklet Avstannar Leken
Som Hastigast Medan Jorden
Välsignas Med En Kyss
Och Helgas Med Vilda Utbrott
Glädjeskutt Och Passionerad
Hednisk Dans

När allt har blivit Ett Med Jorden
Tätnar Mystiken Kring Lekfulla
Jungfrurs Hemlighetsfulla
Tisslande Och Tasslande
Två Gånger Fångad I Allt Snävare
Och Snävare Cirklar
Utesluts Ödets Brud Ur Stammens
Gemenskap

Utvald Att Offras; Hetsas Och Dö
Att Blidka Jorden Med Sin Kropp
Sin Sönderplågade Kropp
Jagad, Tillfångatagen,
Överlämnas Jungfrun Till Förfäderna
Åkallade Som Vittnen
Till Den Utvaldas Slutgiltiga Offer
Dödsdansen




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-16 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow