Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN OCH ENDAST EN

det finns En som förstår

det finns En som vet allt

som har sett det som ni inte sett

det finns En som förmår

bota döv, blind och halt

och som ser allt som sker

som ser allt som har skett

 

här på jord finns det de

som slår dövörat till

men Han lyssnar till mig varje dag

jag blir aldrig förkastad

och bortvisad där

när jag kommer eländig och svag

 

Jesus är

Herrens 

nytestamentliga namn

hela Gudomens fullhet bor där

Gud har gått här på jorden

i mänsklig gestalt

därför känner Han till hur det är

 

du som famlar i mörkret

behöver ett ljus

liksom fartyg behöver en fyr

annars seglar du vilse

i stormarnas brus

medan dagarna kommer och flyr

 

Han som är världens Ljus

Han som skapade dig

är en tillflykt, en klippa, en borg

Han förlåter din synd

Han förvandlar ditt liv

ger dig glädje

istället för sorg

 

 

LARZ GUSTAFSSON 16/6 2018

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 282 gånger
Publicerad 2018-06-16 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP