Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vite mannen

har gjort mycket skit genom historien
Genom tiderna
Krigat och våldtagit och skövlat hej vilt
Tagit Amerika ifrån indianerna
Tagit svarta afrikaner och sålt de som slavar
till rika köpmän i England och Amerika
Utnyttjat de till fullo
Män som kvinnor
Men efter att Abraham Lincon gett de alla sin
frihet tillbaka har de stannat kvar i England
och Amerika på gott och ont
För om detta slaveri inte hade funnits hade nog
inte de svarta heller varit så speciellt smarta idag
då de alla var analfabeter och levde
ganska så primitiva liv på den tiden
Kunde varken läsa och skriva och bli lärda
Skolade i civilisationen
Hänga med i utvecklingen
Så vilket ont som än händer kommer det som
oftast ut något gott utav det
Konstigt nog
Ying och Yang
Så nu hoppas jag att vi kan lägga våran hudfärg
åt sidan då jag inte vill lida för vad mina
förfäder gjorde och tyckte på den tiden
då jag nu råkar vara en vit människa…

Den vite mannen!

Ken Cassel
16/6-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-06-16 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel