Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vaknade väldigt tidigt en dag i helgen och ville bara ut i naturen och gjorde mig en god kopp kaffe.. och bara njöt. En liten sommar berättelse, bild är lånad på google


Trollsländornas vik

Vaknar till i den tidiga gryningen

där mörkret sakta drar sig tillbaka

över landskapet

besegrad av ljusets analkande styrka.

 

Där i dom dimhöjda grantopparna

vilar spöken i den tjocka dimman

innan dom far ut i ödets dans.

 

Och dimman rullar ner över trädtopparna

över min lilla sjö där myggen irrar runt varandra

som om dom var höga av dofterna

ifrån sommar natten som var

och allting vaknar upp till solens första kontakt

med Moder jord, och dimman

smyger sig sakta och ljudlöst

tillbaka till där hon kom ifrån, som i revers.

 

Sätter mig i min flätade fåtölj

med en rykande het kopp java

och en god morgons Habana Cigarr.

 

I hörnet på den röda stugan i ett ny spunnet nät

kämpar en fluga för sitt liv hon precis fått förärat

och i en för tidig död får spindelen sin första måltid

och livets cirkel är i full blomm.

 

Efter kaffet bestämmer jag mig för att ta järnhästen

bort til Snogeholmssjön som är medicin för kroppen

healing för själ och bomull för hjärnan.

 

Sätter mig ner på strande och beundras

av vågorna som skvallpar mot sanden

med hjälp av den stilla brisen.

 

Dom olika arter av fåglar

gör vackra läten genom hela skogen

vinden blåser varmt och svagt mot mitt ansikte och

får med sig doft av tång och salt, solen speglar upp en

hemlig väg på vattnet som lockar på mig och kanske

leder till nån annan eller till en annan sida av livet.

 

Åh!.. det är så lätt att skriva här

allting är bara så stilla så

och så vackert att man bara

blir så rikt inspirerad här vid

 

Snogeholmssjön

 

Här finner jag

den lugn och ro jag så väl behöver

här klarnar alla problem

här kan jag tänka fritt

jag finner min frid här

här kan kag längta..

 

Jag samlar på smultronställen i livet

Detta kallar jag för

 

Trollsländornas vik.




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-16 22:07



Bookmark and Share


  ULJO
Helt underbar poesi
2018-06-18

    ej medlem längre
Så vackert och målande, känns som man är med och upplever lugnet...
2018-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Så underbart det låter...njutningsfullt och lugnt och skönt...en fantastisk morgon...
2018-06-17

  Lars Hedlin
Magiskt skriftat! :)
2018-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP