Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tycker sig höra så mycket. Dadaismen hade ett uppsving på sjuttiotalet då tysk människa sjöng litet statiskt om nicht och 'da Da Da...' En storsäljare i en tysk världsmetropol inte långt från Hannofer. Vilket inte betyder 'ovan där, samlas lejonen'


Samtal du önskar du hört




Greta hörde inte ett samtal likt följande. En vacker dag i maj 2016, strax utanför Sölverborg. Hon hade just läst ut ett kapitel ur första boken om 'Alla vi barn i Bullerbyn'. Som fick en uppföljare något senare och som nog hette snarlikt något. Samtalet som skulle ha hörts (eller inte) gick på i den här stilen.
- Du är väl lycklig lille vän?
- O ja, o stora vän.
- Kan du sticka dräkten, andedräkten?
- Nej, men Greta kan odla socker, rörande...
- Till midsommar blir det paj på hallon och blåbär.
- Rönnbären mognar sent i år.
- Men inte sent i november?
- En del människor förtär tårtan, bullarna och sockerkaka flera timmar innan kvällsmatens intagande, insupandes nyttigt kvällsluften från lantliga ängder.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-19 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP