Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Sten Wiking/licentia ( personer på bild utgör endast figurativ illustration)


KONSTENS BROTTSTYCKEN

Konsten är inte konstigare
än vad den görs till.

Konsten är ekonomisk spe-
kulation.

Konstutövandet är sysslo-
löshetens fördämning av
fantasin.

Verkligheten är konstigare
än all konst tillsammans,
och den konstigaste konst-
en är den som söker av-
bilda den.

Konsten är inte för skatte-
slavar,
utan för dagdrivare,
som leva på arv och räntor.

Konsten att se ut som en
konstvetare är att se
allvarlig ut,
med veckad panna och
glasögon på nästippen,
samt gärna ett notisblock,
och bockskägg.

Att någon äldre man
i minglet av alla konst-
intresserade
verkar mer intresserad
av den unga konstnärinnan,
än hennes konst,
är kanske inte så konstigt.

Det är faktiskt inte konstigare
än på det vis människan,
blev till.


*






Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 438 gånger
Publicerad 2018-06-17 02:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP