Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnöje

 

 

om  somrarna var ett av nöjena

att meta abborre 

med ett hemmagjort metspö

en inte alltför krokig gren

inköpt metrev, metkrok, sänke, flaskkork

och så naturligtvis en burk med mask

egenhändigt uppgrävd och handplockad

sedan satt man där, nere vid ån, och väntade

när man fick napp gällde det att vara beredd

annars tappade man fisken

det blev en hel del abborrar

men ibland hände det att man fick en braxen på kroken

de var stora och platta, men ingen matfisk

det var här i ån som jag "vaskade guld"

men där kammade jag noll

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Öknens Ros VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-17 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP