Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När festen är över

Festen är över
och jag sitter ensam kvar.
Var det en bra fest
eller totalt misslyckad?
Fimparna i rödvinsglaset
och det grisiga bordet
ger inga svar.
Någon har glömt sin väska
och någon har
gått hem utan skor.
Musiken har tystnat
och det enda som hörs
är bruset från en felinställd
radiokanal.
Jag sitter ensam i en ful lya
möter min spegelbild
i spegeln på andra sidan rummet,
fasaden har rämnat
det har gått hål på mina
strumpbyxor.
Det obarmhärtiga gryningsljuset
letar sig igenom persiennspringan
reflekterar,lyser upp
det fula och allt det fula
blir ännu fulare.




Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 162 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-18 09:49



Bookmark and Share


  Anders Johan Borgström
Det känns verkligen att texten fångar känslan av sprickor.
Raderna:
”Jag sitter ensam i en ful lya
möter min spegelbild
i spegeln på andra sidan rummet,
fasaden har rämnat
det har gått hål på mina
strumpbyxor.”
Dessa blir verkligen extra starka då det känns som de spelar
på både det som syns, på riktigt och det berättar jaget ser inombords i reflektion.
Mycket vackert(trots det fula)

2018-06-20

  Larz Gustafsson VIP
"När premiären är över och en kniv av NEJ
darrar i bordet bland tömda glas"
U Lundell)
2018-06-20

  Maj-Lis VIP
Tomheten...frågan...var det roligt eller inte
2018-06-19

  Janina Kaminska
Du fångar fint den där speciella känslan efter festen.
2018-06-19
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter