Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En teckning skapad 1987 då var jag 19 år


SVÅRMODET LYCKAN OCH VEMODET

 

de gick alla i samma klass ...
svårmodet lyckan och vemodet
ändå blev livet så helt olika sen
de tog sig ut i världen tillsammans

svårmodet ansåg sig vara utanför
lyckan såg sig alltid få vara med  
vemodet saknade alltid någonting
där de tillsammans umgicks i livet

en dag sade lyckan allt var härligt
svårmodet sa att allt var förfärligt
vemodet sade det mesta va besvärligt
ingen av de andra såg det alls så

de var alla tillsammans på festerna  
de träffade alla de bjudna gästerna  
vemodet syntes vemodig, lyckan lycklig
liksom svårmodet syntes svårmodig

däremot såg de aldrig livet likadant
lyckan förskönade det mesta levda
svårmodet försvårade omständigheterna
vemodet sökte alltid upp något att sakna

men en dag skulle de alla vakna
de skulle drabbas av verkligheten
de skulle alla bli varse baksidan
av vemodet svårmodet och lyckan

men riktigt vad de skulle få uppleva
vem kunde väl ana att de alla tre...
skulle luras av samme man, bedras
för att nås av sanningens uniformitet

deras barndomsvän realista
hade en svartsjuk make minsann
det var med honom de försvann
sedan blev verkligheten en dag sann

de hade svikit en vän
när de låtit sig bedras
realista var ej den trista
hon var den som allt fick mista




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-06-18 12:43



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Bra fångat
2018-06-20

  MALVAA VIP
SÅNT ÄR LIVET
2018-06-19

  Blått Norrsken VIP
Fängslande text om livets svårigheter och det svidande egot som vill ha allt i sin famn .
2018-06-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärd text i melankolisk skepnad! Bra!
2018-06-18

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text om hur livet kan vara!
2018-06-18

  ULJO
Du gestaltar svårmodet lyckan och vemodet på ett bra sätt, så är livet. Du fick det till melankolisk poesi
2018-06-18

  Fulbergarn
Alla svek
realista
som kanske inte var
det minsta vek
men hon hade
i alla fall
en stund haft kul
även om maken
visade sig va ful

2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP