Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Persefone

Du föll
till kärleken

Minns du vad han hette?
Riddaren
på den gulblekte hästen

Gråt inte
Det är bara ett spel
Du kan
dansa
bland gravarna

men

Jag kan inte röra mig
Det är för
tungt
Bland maskarna
på bottnen
av
havet
I djupet
i
avgrunden

Vännen,
varför gråter du
Som en staty
klädd i
marinsnö

Ditt hjärta är
inte svart nog
för att ge upp

Bara för att skator
faller
sjunker
och
dör
Och koraller
inte växer på
din sida
av
grunden,



behöver du inte
falla offer för
hans
misshandel

men

Jag kan inte röra mig
Det är för
tungt
bland maskarna,
sniglarna och
musslorna,
kräftorna
och
gurkorna
Under
snön
På bottnen
av
havet
I sprickan,
hos
Hades




Fri vers av Tillvaron
Läst 289 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-18 13:44



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ditt hjärta är
inte svart nog
för att ge upp

Vackert och skrämmande. Kurt Cobain, jag tänker på Kurt Cobain när du skriver så.
2023-02-23

  Vildaliv
Relaterar
2018-10-02

  Stay Golden
Time after time
2018-06-20

    ej medlem längre
Gillar"Ditt hjärta är inte svart nog för att ge upp".
2018-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Hades är dödsriket, de förtappades boning. Den som kommer dit är för evigt förtappad (Markus 16:16)
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Tillvaron
Tillvaron