Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett annat sätt när skrivtorka råder är att ägna tid åt att skriva rent handskriftat liggande material och redigera tidigare ej helt färdiga alster ... Det kan hjälpa i sig ... Publicerad tidigare här i april 2015.


Förunderligt det är ...

... när tanken
lyckats sorteras ut
och befästs i 
ett någorlunda begripligt 
flöde av ord ...

... så känns det 
i varje skrymsle och vrå
som om 
det inte någonsin mer
kommer att finnas
några fler ord att tillgå ...

... för att transponera
minnen, tankar och funderingar
från det som hände då förut
fram till det som hände igår ...

Likväl jag vet 
utifrån väl brukad erfarenhet
att även om det känns
här och nu
som om skrivandet 
för all framtid för mig
är på väg att ta slut ...

... så kommer 
om inte till kvällen 
så till morgondagen
nya tankar och funderingar
om det som hänt
och inte hänt under gårdagen
åter väcka inspirationen till liv 
så som det brukar 
och har brukat göra
så många gånger förut ...

Det jag gör 
när jag känner 
att orden börjar ta slut
och inspirationen och jag
för stunden ej längre är 
alldels såta vänner ...

... är att finna ut
någonting annat 
att tänka på 
och eller att göra  ...

Ty det är först 
när jag finner acceptansen
till och för att 
jag inte kan skriva mer
som jag ger mig själv
möjlighet och chansen
till att ge mig ut
för att 
kommunicera
se och höra
jämväl uppleva
upptäcka och utforska
allt det som jag 
när jag är upptagen av skrivandet
ej haft tid för att uppleva och se ...

... Det får bristen på inspiration
och skrivtorkan 
att rätt snabbt gå över 
och rätt snart ta slut ...

Men det är ju som så ändå
att om vi inte verkligen lever,
upplever och kommunicerar 
med andra
människor och miljöer
i våra verkliga liv 
så har vi till slut
ingenting verkligt
som kan beröra 
kvar att berätta om ...

Så länge jag känner
att skrivandet i sig
inte är en av mina närmaste vänner
försöker jag ens ej
tvinga mig till 
att forcera ordlösheten med tvång ...

Den fria viljan
och dess förutsättningar
är i det närmaste lag för mig
då jag vet att det bara är
den fria viljan i sig
som kan förmå mig till
att lyckas med 
vad än det är jag 
föresätter mig och verkligen vill ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-18 22:21



Bookmark and Share


  AKT VIP
Begrundansvärt.
2018-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP