Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finner allt oftare att mina texter föds i kommentarer till andras texter eller i brevsvaren jag skriftar ... så och detta ...


Oplanerade begränsningar i produktionen ...

Fick en fråga om hur jag har haft det i helgen
och mitt svar delar jag gärna med mig av till fler
då det besvarar fler frågor som skulle kunna komma …


Med mig är det lite si och så ...
Började känna det som om jag hade börjat få
energi nog för lite större skriftande bedrifter,
men verkligheten gav mig dessvärre
påminnelser av mer smärtsam karaktär
som talade om för mig hur sakernas tillstånd är ...

Så jag får nog lov att dra ner 
på ambitionerna ännu ett litet tag
- vilket inte är något som just nu tilltalar 
en sådan som jag ...

Men symptom på brustet hjärta
och en hel del andra små tecken 
på att allt inte är som det borde, 
är saker och ting som på mig 
för stunden skrämmer slag ...

Trodde någonstans inom mig 
att det skulle ge energi nog 
att jag öppnade mitt hjärta 
för möjligheten till att träffa 
den stora kärleken i mitt liv 

- Dock inser jag att såväl 
min själ som kropp
behöver väsentligen mer
än blott ett hopp ... 

Nyanser av grått 
är nog det som bäst beskriver
såväl vädret som det som sker 
inom mig just nu 
och hur jag mår ... 

Likväl är det så innerligt lite
som egentligen behövs
för att det åter inom hela mig 
ska bli en ny vår ... 

Vet bara en sak 
och det är att någonting drastiskt 
måste hända i mitt liv detta år
om jag ska orka hålla mig kvar
och behålla den tro på livet och framtiden 
som gör att jag klarar av 
att uthärda alla ännu ej läkta sår ... 

 

___________________________________

Tillkommen och publicerad här tidigare i februari 2012
men i stora delar åter lika aktuell igen ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-19 00:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP