Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarskröna

trollfrog hoppar ur människors munnar
som knoppar de poppar, svarta blommor
svider som piskrapp mot kind

igen ville höra, den svarta rosen led
viskar försynt i ditt öra
kom visa din smärta
ondskas lek i dy och klet

jag vet, men sanningen är stor
så len var lögnen
under granens hägn, mitt hjärta
där den fule och lede bor

odört, bolmört skall vi röka
midsommarbännvin kröka
nattens mörker där hörs göken
vännen, när åter ljuset blir omskapt

© Bosse 19 juni 2018.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-19 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten