Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skulle ändå inte gått att fånga hela skönaste ön på många fler rader, så nöjer mig med blott åtta små strofer.... ....upptäckte Gotland allra mest i juni -98 på cykel, och blev nyss påmind om dess kalkmarker när jag besökte Kroatiens dalmatiska kust


Ö 8 : Gotland

 

 

Gott var att få besöka

din smått odödliga skönhet

ett sagoland som kunde ha förbigått

göteborgarna vi

 

dina ruiner och raukar

räckte oss änglars drakvingar

men lät bli att klättra på

all kalksten och klint

 

minns inga slott

dock klingade du av 92 kyrkor

[hvarav min favorit var Havdhem]

från ringmurens stad katedralen ut

längs evinnerliga vägarnas bytäta fält

 

 

ifall Sverige vore en människa

så påminde du om dess hund eller katt

kanske skulle vi säga igelkott?

i varje fall inga knott

 

-sehr gut?!

-jotack, jag ser lammen...

-kort ta?!

-just gjort, men hinner knappast Langhammarshammar...

-Vis by?!

-mja, stad, men sök Lärbro...

 

fick skåda även spöklika prickarna över O

ett par år före jag upptäckte demonregissÖren

och hans kvinnor som i en persona

översvallande tyst

 

 

ödsligaste någonsin När var och Ljugarn

återvände vi sanningstörstande likt omättliga turister

till kullerstens korsvirke

tvärs genom medeltida körmusik

 

under första visiten bar jag Kafkas mystik

djupt i min motvilliga studentmössa

sedan vinter hos kompis som hyrde lya

vid porten till lyktors labyrint

följt av cykelsommar kärleksfull

fast tärnor skrek och dök

och det sista mötet drunknar än

i grönskan av vissnande intryck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-19 17:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är nog himla fin, boende å Gotland lider gärna pin, besökare tycka om den ön, sanden o solen är då skön, ätandet där görs ibland till vin.
2018-06-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP