Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


vem är jag att förneka

 

Jag kan inte säga att jag varken är längre bort eller närmre dig nu än då. Och när jag lägger mitt huvud mot din armhåla vet jag att din lukt aldrig lämnat min hud. Det händer att jag drömmer så verkligt att kroppen reagerar. Hjärnan lurar man bara sekunder. Men jag har ändå skaffat en drömfångare. En svart. Min kamrat sa att jag var modig. Jag vet nu att mitt andliga djur är ett lejon. Han står för mod. Något att leva upp till. Och alla tecken visar mig vägen jag behöver mod för att ta.

Förälskelsen är fäst i någon del av hjärnan har jag hört, det sägs att både pannloben och amygdala är bortkopplade för att vi ska våga ge oss hän, men precis vart den sitter känner jag inte.

Luften behöver bli klar och månen lysa upp marken. Silvertrådarna som hänger fritt över sjön är mina att nysta upp och väva in i den flygande matta som ska bära mig över. Jag håller huvudet högt och hjärtat varmt.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-19 21:41



Bookmark and Share


  Nils-Robert
När jag läst texten ett par gånger tolkar jag den som en text om mod. Modet att ge sig hän någon.
2018-06-20

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastisk text direkt ur märkligheten...
2018-06-19

  Per Teofilusson
den var på kornet!

2018-06-19

  Larz Gustafsson VIP
Lejonet av Juda är Jesus Kristus. INTE Haile Selassie.
2018-06-19
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP