Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Café Nell Walden i Landskrona 21 maj 2016 https://www.youtube.com/watch?v=hAEnzguqh-I


Film Utan Slut #1 Flickan Som Kallas Leende

Och Flickan Med Fickorna Fulla Av Drömmar
Delar Ut Tomma Flygblad Till Turisterna
Med Tre Ögon Och Svans

Och Kanske Betyder Det Ingenting Alls
Att Hon Springer Fram Till Dig
På Bara Fötter
Tatuerade Med Svarta Rosor
Och Viskar Att Alla Dina Innersta Hemligheter
Står Skrivna Med Hennes Saliv
På Det Tomma Flugpappret
Hon Spikar Fast I Din Panna


Och Kanske Betyder Det Ingenting Alls
Att Du Blir Stående Orörlig Och Tyst
Medan Hon Skrattande Dansar Över Torget
Och Ser Hennes Skugga Bleknar
Mot Kullerstensgatan Tills Ingenting Återstår
Förutom Oregelbundet Blinkande Vita Fläckar
Mellan Pulserande Trafikljus

Och Kanske Men Bara Kanske
Betyder Det Ingenting Alls
Att Nattens Döttrar Faller Som Regn
Hårt Under Dina Fötter Men Hennes Mun
Lovar Varken Tistlar Eller Rosor
Bara Silverraketer Och Giljotiner
Ändå Märker Ingen Att Hon Noggrant Viker
Sina Underkläder Till Pappersplan
Innan Hon Låter Dem Flyga Som Trasor För Vinden
Hennes Sätt Att Säga Farväl

Och Kanske Betyder Det Ingenting Alls
Att När Du Hittar Henne Naken Nästa Morgon
Gråter Hon Små Vita Moln
Genom Varje Punkt Av Sin Egen Verklighet
Och Skriker Av Stolthet Lika Mycket Som Missnöje
Till Vinden: VARFÖR?

Och Betyder Det Någonting Alls
Egentligen
Att Det Enda Svar Hon Får Är Obehagliga Ekon
Från Tidsåldrar Av Förfall
Svart Spets Och Vita Latexstövlar
Mot Skitiga Trottoarer

Betyder Det Någonting Alls
Att Det Enda Svar Du Får När Du Frågar Vad Hon Heter
Är Ett Leende




Fri vers (Fri form) av The Red Crow
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-06-20 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The Red Crow
The Red Crow