Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunskap kan alla tillskansa sig, men att förmedla kunskap är en gåva, vilket är få förunnat.


Återträffen

Då står vi åter här
i visdomens kapell
en plats där jag fick bannor
och ganska mycket skäll

Bakom en kateder
stirrande på oss
förmedlaren av kunskap
om man lyssnade förstås

Det var så mycket annat
att se och höra på
adverb och gamla kungar
fanns inte tid för då

Med åren kom dock insikt
hur viktigt kunskap var
men olusten för kungar
den sitter ännu kvar













Bunden vers av Johan Strömstedt
Läst 583 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-06-20 20:02



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
"Ja man skall lära för livet
Och försöka att fatta varför
Kunskap i böcker är bättre än den
Som finns levande utanför"

(Motvind)


Jag gillar knorren du får till på slutet !!
2020-07-17

  Ola Rydberg
Igenkänningsfaktor här
2020-04-04

    Steff...
Japp gillade lagom mycket då det finns mer att hämta där
2019-11-30

  Kungskobran VIP
Kul dikt om det tråkiga skolan
2019-09-09

    Peter Söderqvist
Fina rim klär dikten så vackert.
Olusten för kungar ger texten en syrlig
samhälls/utbildningskritik. Snyggt.
2019-08-15

  Mats Edin VIP
Stämningsfull och insiktsfull text
2019-05-07

  lodjuret/seglare VIP
Jag retar mig verkligen på ting som är 'små' och är heller därför nog inte 'större' än så. Flugor, gräddfiler, modet och mode, litet av varje, även om jag anser att jag själv stundom är just 'störst, mest vacker, mest bra'. Att förstå principen är en sak, att dela med sig av den är en utmaning. Om en får se saken 'med andra ord'. Kul med rimmade texter som 'har något att berätta'...
2018-07-05

  aol
Bra förmedlad känsla med fina rim för just så kan man känna,
2018-07-01

  Janina Kaminska
Minnen på gott och ont. Insiktsfullt skrivet.
2018-06-24

  Marita Ohlquist VIP
Så står man där och kommer ihåg precis hur det var!
Bra förmedlat på fina rim.

2018-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt