Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ja - till nyhetens behag!

Frossaren i mig älskar mitt sockerberoende
och mitt saltberoende likaså
Fetknoppen älskar allt jag äter av - glupskt!
-
En annan mig
en lite yngre version
med slank silhuett
älskar motion
och vet att tugga maten väl
och välja vatten framför saft
ja, hellre fullkornsbröd med selleri
än vetebröd med marmelad!

Att jag länge gått på i gamla hjulspår
och är lite lat och bekväm
betyder ju inte att jag inte kan byta väg
om jag ser något bättre -
jag kan väl utveckla impulskontroll
och ge nya vanor en chans - ja
jag går med
på att förändras!

!

Trygghet i all ära men när nu livet självt
bjuder upp med nya takter och tankar
och många andra nyheters behag
på mitt hjärtas port bankar
- vem är då jag
att inte öppna
för det nya underbara
det för mig bästa?










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-21 00:24



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Hög igenkänningsfaktor.
2018-06-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Kanske lite av varje är det bästa? Livet är kort man måste tillåta sig att njuta. Måste tillstå att dina tankar känns igen. Bra och tänkvärt diktat!
2018-06-21

  Janina Kaminska
Vi förändras hela livet, testar nytt. Fint fångat.
2018-06-21

  Kungskobran VIP
Ät och var glad
varje dag
livet är kort
spola ej det bort
på att vara asket
och gå på någon
underlig diet
2018-06-21

  ULJO
Lev i nuet. I morgon kan det vara för sent.
2018-06-21

  AKT VIP
Just det!! Fånga dagen idag! Imorgon kan du behöva fånga en annan dag.
2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP