Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utlänningar, tiggare och lilla jag som inget begriper

"Alla utlänningar är dumma.
Alla tiggare blir lurade och kör med jättestora bilar."

Jag sa att jag känner många svenskar, som är dumma, luras och kör med jättestora bilar.

Då tyckte dom att jag var dum.




Övriga genrer (Satir) av Cikoria Blå VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-21 08:46



Bookmark and Share


  Annika Persson
Dyra bilar
2018-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Mycket bra där, Rosen!
De svenska tiggarna kan dock vara mer framfusiga än romerna.
I dag skickade jag följande protest till Amnesty International:

Nu har jag definitivt bestämt mig för att fullständigt ta avstånd från
Amnesty International.
Det som var droppen som fick bägaren att rinna över var ert motstånd
mot tiggeriförbud.
Ni menar alltså att det är rätt att cementera tiggarnas
beroendeförhållande av svenska givare?
Det är absurt.
Vi gör tiggarna en stor björntjänst på det sättet.
Själv anser jag att alla tiggare ska utvisas med omedelbar verkan och
att de som vill försöka komma in i Sverige stoppas vid gränsen.
Detta mitt ställningstagande har ingenting med deras etniska ursprung
att göra. Jag är lika mycket motståndare till tiggeri som utövas av
svenskar.
Svenska tiggare finns, även om de numerärt sett är i minoritet. Och de
är ofta oerhört förslagna och påflugna.

Amnesty International snedseglar och man gör det rejält.

Ytterst beklagligt.

Själv kommer jag aldrig att ändra uppfattning när det gäller tiggeriet.

Larz Gustafsson
2018-06-21

  Öknens Ros VIP
Genom att ge tiggare pengar upprätthåller/cementerar man tiggeriet. Har någon tänkt på hur länge de ska tigga, 4,5,6 eller 10 år. Har de uppehållstillstånd? Är de här lagligt? Kan man lita på att deras historia bygger på sakliga grunder? Jo, det finns svenskar som luras, men de sitter inte på gatan och tigger.
2018-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Oavsett hur det ligger till med detta - och man ska aldrig generalisera - anser jag att ALLA tiggare med omedelbar verkan bör utvisas och att tiggare alltid ska stoppas redan vid gränsen.
Jag kommer heller aldrig att ändra uppfattning i frågan.

2018-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP